Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبر بازداشت ۲۱ کارگر شرکت آذرآب این روز‌ها در حالی رسانه‌ای می‌شود که اعتراضات مسالمت آمیز آنان در روز‌های گذشته وارد فاز جدیدی شده بود؛ تعیین تکلیف سهامدار خواسته اصلی آنان است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو- عرفان توانا؛ * کمتر از دو دهه است که سازمان خصوصی سازی در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، مشغول واگذاری کارخانه‌ها و شرکت‌های بزرگ تولیدی به بخش خصوصی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در این زمینه تعداد زیادی از شرکت‌های مختلف طی مناقصه‌های مختلف به بخش خصوصی واگذار شد؛ مناقصه‌هایی که اکنون و پس از گذشت دو دهه از فعالیت این سازمان، اشتباهات و اشکالات آن نمایان شده است.
البته این اشکالات و اشتباهات، اثرات منفی بسیاری بر روند تولید در این کارخانه‌ها داشته است. آنچه این روز‌ها بر سر کارگران هپکوی اراک، هفت تپه خوزستان، کنتورسازی قزوین و آذرآب اراک می‌آید، نتیجه سوءتدبیر‌هایی است که سال‌ها قبل در سازمان خصوصی سازی رخ داده است. اما آنچه این روز‌ها اهمیت دارد، رسیدگی به وضعیت کارگران و تولید این شرکت‌های تولیدی است که روزگاری بخش‌های مهمی از اقتصاد کشور را روی دوش خود داشتند.

این روز‌ها اخباری از اعتراضات کارگران آذرآب منتشر می‌شود که نشان دهنده بی توجهی مسئولان کشور و استان مرکزی به حل مشکلات این شرکت عظیم اقتصادی است. بیماری آذرآب ۳۵ ساله آذرآب به عنوان ابرشرکتی شناخته می‌شود که در زمینه زیرساخت‌های صنعتی، ساخت پالایشگاه‌های گاز، نفت، مجتمع‌های پتروشیمی و بخش‌های بسیاری از زیرساخت‌های عظیم صنعتی فعالیت می‌کند. صنایع آذرآب از ابتدا قرار بود در کنار ماشین سازی اراک (ابرشرکت دانش بنیان ساخت تجهیزات سنگین پالایشگاهی) فعالیت کند. ماشین سازی در سال ۴۶ احداث شد و از همان زمان نیز تصمیماتی برای احداث آذرآب گرفته شد، اما پس از پیروزی انقلاب، تصمیم مسئولان اقتصادی کشور بر این شد که آذرآب به صورت مستقل کار خود را ادامه دهد و از همین رو از سال ۶۳ به عنوان شرکتی جدا به بهره برداری رسید.

آذرآب سال هاست که تولید تجهیزات پالایشگاهی و صنایع پتروشیمی کشور را به عهده دارد. انتقال فناوری‌های روز دنیا در زمینه تولید شیر‌های پروانه‌ای پالایشگاهی، توربین‌های آبی، بویلر‌های سیکل ترکیبی و دیگر تجهیزات این حوزه، از این کارخانه صورت می‌گرفته است. همکاری با شرکت‌های بزرگ دنیا مانند LMZ روسیه، VOITH اتریش، فاسترویلر اسپانیا، چند شرکت آلمانی و ژاپنی نیز در کارنامه ۳۵ ساله این کارخانه می‌درخشد. اما اکنون وضعیت آذرآب بغرنج است.
اعتراض کارگران این شرکت از یک هفته گذشته وارد فضای جدیدی شده است. در ۱۷ مهر برای جبران بخشی از معوقات کارگران این شرکت، حدود سه میلیون و ۳۵۰ هزار تومان بابت حقوق مرداد کارگران به حساب آنان واریز شد. این خبر را مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی به رسانه‌ها گفته و همین امر نشان می‌دهد که با وجود واگذار شدن این کارخانه به بخش خصوصی، معوقات کارگران را دولت پرداخت کرده است. کد ویدیو دانلود فیلم اصلی ابرشرکت تولید زیرساخت پالایشگاهی در گیرودار بازی‌های سرمایه‌داران اما مطالبه اصلی کارگران آذرآب، تعیین تکلیف سهام دار آن است نه پرداخت معوقات کارگران. به اعتقادات آنان، اینکه حقوق عقب مانده کارگران از منابع دولتی پرداخت شود، مشکلات این کارخانه عظیم را حل نمی‌کند.
یساولی، عضو شورای اسلامی کار آذرآب در حاشیه اعتراضات کارگری به رسانه‌ها گفته است که اولویت کارگران تعیین تکلیف هرچه سریع‌تر وضعیت سهامداری این شرکت است.

به گفته او تمام خطوط تولید آذرآب خوابیده و همین امر کارگران را نگران آینده شغلی خود کرده است.

در واقع کارگران بار‌ها مطالبات خود را مسالمت آمیز به گوش مسئولان رسانده اند، اما کارگران معتقدند که اقدامات صورت گرفته تاکنون، باعث اتفاق مثبتی برای این شرکت نبوده است.

کارگران معتقدند اینکه مدت زیادی از آخرین سفارش کار شرکت می‌گذرد، نشانه ناکارآمد بودن هیات مدیره و سوءمدیریت آنان در این شرکت است.

روز گذشته و پس از آنکه کارگران اقدام مؤثری از سوی مسئولان استانی برای حل مشکلات شرکت ندیدند، اقدام به بستن ریل راه آهن خط شمال به جنوب کردند.

این موضوع باعث بازداشت ۲۱ نفر از کارگران این شرکت شد. این خبر را عباس قاسمی، دادستان اراک به رسانه‌ها اعلام کرده و گفته است که بستن ریل و ایجاد وقفه در حرکت قطار کار ناشایستی است. کارگران آذرآب حق دارند و مطالبات آنان نیز به حق است، اما باید از مسیر قانونی خود این مطالبات را پیگیری کنند. به کارگران عذرخواهی بدهکاریم! محمد شریعتمداری، وزیر کار روز گذشته در نشست اعضای ستاد اقتصاد مقاومتی استان مرکزی حضور داشت. او در این جلسه اعلام کرده که دولت به کارگران آذرآب عذرخواهی بدهکار است.
او در این جلسه مشکلات شرکت‌هایی مانند هپکو و آذرآب را مربوط به شکل ساختاری آن‌ها در دوره‌های گذشته دانسته است.

وزیر کار در این جلسه با اینکه قول پیگیری مشکلات کارگران را می‌دهد، اما از سخنان او برمی آید که راه حلی برای حل مشکلات آذرآب در چنته ندارد. شرکت خاص پشت پرده وضعیت آذرآب! این موضوع وقتی پررنگ می‌شود که علی اکبر کریمی، نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی که در همین جلسه همراه با وزیر کار حضور دارد، اعلام کند: عده‌ای در تلاش هستند شرکت آذرآب را به صورت هدایت شده به یک شرکت خاص واگذار کنند و آن شرکت خاص صلاحیت لازم را برای مدیریت آذرآب ندارد.

هرچند او نامی از این شرکت خاص نمی‌برد، اما به نظر می‌رسد دست‌هایی پشت پرده واگذاری شرکت‌های خصوصی در استان مرکزی وجود دارد که باعث می‌شود حل مشکلات این شرکت ها، به درازا بکشد.

البته باید یادآور شویم که اکنون سهام دار عمده آذرآب بانک کشاورزی است و مدیران این بانک هم اعلام کرده اند قصد واگذاری سهام خود در آذرآب را ندارند.

آنچه مسلم است اینکه این روز‌ها وضعیت شرکت‌های صنعتی و تولیدی بزرگی در کشور وخیم است؛ شرکت‌هایی که سهم بزرگی در اقتصاد کشور داشته اند و اکنون تولید در آن‌ها بسیار کاهش یافته یا به صفر رسیده است و این سوال همچنان باقی است که دولت برای حل مشکلات این شرکت‌های تولیدی آیا راه حلی دارد؟

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آذرآب اعتراضات کارگری شریعتمداری سازمان خصوصی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۶۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم جدی برای فعال شدن واحدهای تعطیل/لزوم تامین امنیت شغلی کارگران

به گزارش خبرنگار مهر، آئین تجلیل از نخبگان جامعه کار و تولید لرستان، ظهر امروز چهارشنبه در سالن کنفرانس استانداری لرستان و با حضور مسئولان ارشد این استان برگزار شد.

فرهاد ناصری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان در این مراسم با اشاره به جایگاه بالای کار و کارگر در آموزه‌های دینی و همچنین انقلاب اسلامی، اظهار داشت: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری هر پیشرفتی که کشور داشته باشد دست کارگر در آن پیداست.

ایجاد بازارچه دائمی برای مشاغل خرد خانگی

وی با اشاره به اینکه امروز حساسیت جنگ اقتصادی بسیار روشن است چرا که نوک پیکان توطئه‌های دشمنان حوزه اقتصاد است، تصریح کرد: جامعه کارگری لرستان ۲۰۴ شهید را تقدیم انقلاب کرده است و جامعه کارگری بعد از دفاع مقدس هم همواره پشت نظام و انقلاب بوده‌اند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: باید اقدامات عملی صورت گیرد تا شاهد توسعه در حوزه اقتصاد و تولید باشیم و در این راستا باید استان‌های زاگرس نشین در حوزه اشتغال و کار مورد توجه جدی قرار گیرند.

ناصری با تاکید بر لزوم تعیین معافیت‌های مالیاتی، نرخ دستمزد و مشوق‌های کارگری در لرستان در راستی افرایش رغبت سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در استان، گفت: در این راستا ایجاد کارگاه‌های زود بازده اقتصادی در استان باید مورد توجه قرار گیرد.

وی یادآور شد: باید بازارچه دائمی برای مشاغل خرد خانگی در مرکز استان و شهرستان‌ها ایجاد شود.

مسائل و مشکلات کارفرمایان استان باید به وزیر کار منتقل شود

ابوطالب شفقت استاندار لرستان نیز در سخنانی با بیان اینکه سهم اشتغال در لرستان پایین است و این در حالیست که این استان، استانی غنی در حوزه‌های مختلف است، اظهار داشت: لرستان در نقطه‌ای استراتژیک قرار دارد اما با وجود توانمندی‌ها، سهم اشتغال کارگری در این استان بسیار پایین است و این نیازمند آسیب شناسی است.

وی با تاکید بر لزوم ایجاد امنیت شغلی برای کارگران و همچنین فضای کار مناسب برای تولید کنندگان، افزود: حوزه تولید استان نیازمند بازار است و باید به این مسئله توجه ویژه شود.

استاندار لرستان با اشاره به عزم جدی برای فعال شدن واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل لرستان در کارگروه رفع موانع تولید، افزود: تمام تلاش این است که شرکت‌های غیر فعال را فعال کنیم تا زمینه اشتغال کارگران به صورت مجدد فراهم شود.

شفقت با تاکید بر اینکه درخواست من این است که کارفرما با رعایت قوانین و مقررات از سوی دستگاه‌های استان معطل نشود، ادامه داد: مسائل و مشکلات کارفرمایان استان باید به وزیر کار منتقل شود.

وی با تاکید بر اینکه تمام وجود خود را برای خدمت گذاری به مردم لرستان و به خصوص کارگران گذاشته‌ام، ادامه داد: از کارفرمایان عزیز تقاضا می‌کنم که در کنار کار خود، تحقیق و پژوهش را هم در راستای کیفی سازی محصولات تولیدی داشته باشند.

لزوم توجه به مشوق‌های کارگری و کارفرمایی

محمدحسن موسیوند دبیر جامعه کارگری لرستان نیز در این آئین در سخنانی با بیان اینکه کارگران با افراد تحت پوشش آنها بیش از نیمی از جمعیت کشور را شامل می‌شوند و همواره در راستای دفاع از انقلاب نقش بی بدیلی را ایفا کرده‌اند، اظهار داشت: بر اساس بیانات مقام معظم رهبری، کارگران ستون فقرات تولید هستند و علیرغم مشکلات معیشتی در پایبندی به نظام صبورانه پای کار هستند.

وی با تاکید بر لزوم رفع مشکلات کارگری و حفظ اشتغال موجود، بیان داشت: کارگر و کارفرما در کنار هم نقشی مهمی در رشد و توسعه اقتصاد و تولید دارند.

دبیر جامعه کارگری لرستان با اشاره به لزوم توجه به مشوق‌های کارگری و کارفرمایی، گفت: دولت به مسکن، معیشت و امنیت شغلی توجه کند و همچنین در افزایش حقوق سال جاری کارگران و بازنشستگان بازنگری و تجدید نظر صورت گیرد.

موسیوند با بیان اینکه این روزها صنایع لرستان حال و روز خوبی ندارند و نیاز به حمایت جهادی دارند تا از تعطیلی آنها جلوگیری شود، گفت: ارتباط استاندار با تشکل‌های کارگری، برگزاری جلسه ارائه و بیان مشکلات کارگران با استاندار و … مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 6094392

دیگر خبرها

  • نشست هم اندیشی سازمان‌های کارگری و کارفرمایی کهگیلویه و بویراحمد
  • یک فعال کارگری : دولت رئیسی هم نه تنها مشکلی از مشکلات کارگران حل نکرد، بلکه روز به روز به مشکلات آنها اضافه کرد
  • دولت رئیسی روز به روز به مشکلات کارگران اضافه کرد
  • نشست هم اندیشی سازمان‌های کارگری و کارفرمایی استان
  • تقدیر از کارگران میبدی
  • کارگران میبدی تقدیر شدند
  • قول استاندار کرمان برای رفع مشکلات کارگران
  • نقش جامعه کارگری در دوران دفاع مقدس بسیار پررنگ بوده است
  • عزم جدی برای فعال شدن واحدهای تعطیل/لزوم تامین امنیت شغلی کارگران
  • دشمن به دنبال بزرگنمایی مشکلات کارگران است